Home Nieuws Jong N-VA Lebbeke schenkt 325 euro aan Rode Neuzen Dag
19
feb
2021

Jong N-VA Lebbeke schenkt 325 euro aan Rode Neuzen Dag

Evert Van der Poten

Naar aanleiding van de eindejaar periode lanceerde Jong N-VA Lebbeke een streekpakket voor onder of naast de kerstboom. In dit pakket zaten verschillende lekkere streekproducten waaronder enkele streekbieren, chocolade en peperkoek. Van de opbrengst van de verkoop van deze pakketten schonk Jong N-VA Lebbeke de helft aan Rode Neuzen Dag. Zo konden we in totaal maar liefst 325 euro doneren.

Begin december bracht Jong N-VA Lebbeke een streekpakket uit dat iedereen van zowel binnen als buiten de gemeente Lebbeke kon bestellen. Het pakket bestond uit een rijk gevulde mand met onder andere peperkoek van Vondelmolen, chocolade van Jacques, maar ook bierflesjes van Wieze Tripel, Cornet, Vicaris Quinto, Tripel Karmeliet, Palm, Rebelle, Arvaria en Egidius. Voor 25 euro was de mand verkrijgbaar en werd ze ‘coronaproof’ aan huis geleverd. Tot 22 december konden de pakketten worden besteld waarna ze tussen Kerst en Nieuw geleverd werden.

‘Vele mensen hebben het niet makkelijk in deze periode’, stelt Evert Van der Poten, voorzitter van Jong N-VA Lebbeke. ‘Daarom wouden we als vereniging hier ons steentje aan bijdragen. Enerzijds wouden we onze handelaars en ondernemers steunen door één van hun producten in de schrijnwerpers te zetten, anderzijds wouden we als jeugdvereniging ook een hart onder de riem steken van onze jongeren. Ook zij krijgen het in deze periode extra zwaar te verduren. Daarom schenken we de helft van onze opbrengst aan Rode Neuzen Dag, een organisatie die projecten rond het mentaal welzijn van jongeren ondersteunt. Mentaal welzijn is een thema waar we, nu nog meer dan anders, veel aandacht aan moeten besteden. Wij ondersteunen deze dan ook graag en zijn trots hen deze 325 euro te kunnen doneren.’